AIG разширява инвестициите си в България

23.04.2015София, 23 април 2015 г. – Днес г-н Питър Хенкок, президент и главен изпълнителен директор на AIG, Inc. и г-жа Меглена Кунева, вицепремиер на Република България, официално откриха Център за споделени услуги на American International Group, Inc. (AIG). Създаването на Центъра е първа по рода си инвестиция в България на една от най-големите световни финансови компании. Той е стратегически за AIG и ще подпомага дейността на компанията в 17 европейски страни.

 

„Това е важен ден за AIG, за нашите клиенти и за нашите служители“, отбеляза г-н Хенкок. „Отварянето на новия Център в София, който има важна роля за нашата работа в Европа, затвърждава силната ангажираност на AIG към България. Нашите планове са да продължаваме да разширяваме дейността си в страната.“


В Центъра на AIG вече са наети 350 специалисти, от които 98% са с висше образование и всички владеят един и повече чужди езици. До края на 2015 г. компанията планира да увеличи екипа си до 500 служители.


„Това е вълнуващ момент за нас в България“, каза г-н Венислав Йотов, управител на AIG за България и Румъния. „Инвестицията на AIG създава отлична възможност за кариерно развитие на български специалисти в една от най-големите застрахователни компании в света.“


 

На церемонията по откриването присъстваха още г-н Стамен Янев, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестици, г-жа Ралица Агайн – Гури, заместник-председател на Комисия за финансов надзор,  г-н Брус Бъртън, заместник посланник на Съединените американски щати в България.

 

 

За АIG:

 

 American International Group, Inc. (AIG) е водеща международна застрахователна организация, обслужваща клиенти в повече от 100 страни в света и юрисдикция. Дружествата от групата на AIG обслужват индивидуални и корпоративни клиенти чрез една от най-големите световни мрежи за общо застраховане. В допълнение, компании от групата на AIG са водещи в предоставянето на животозастрахователни и пенсионносоигурителни услуги в САЩ. Акциите на AIG са листвани на Борсите в Ню Йорк и Токио.

 

Допълнителна информация за AIG можете да намерите на: www.aig.com | YouTube: www.youtube.com/aig | Twitter: @AIG_LatestNews | LinkedIn: http://www.linkedin.com/company/aig.

 

AIG е маркетинговото наименование за международните операции по общо застраховане, животозастраховане и пенсионно осигуряване на American International Group, Inc.За допълнителна информация, моля посетете нашия уебсайт www.aig.com. Всички продукти и услуги се предлагат от клонове или дъщерни дружества на American International Group, Inc. Продуктите или услугите може да не се предлагат във всички страни и застрахователното покритие зависи от общите условия в конкретната страна. Незастрахователните продукти и услуги може да се предлагат от независими трети страни.


 

Определени общозастрахователни покрития могат  да се предлагат от презастрахователи. Презастрахователите като цяло не участват в гарантирани от държавата фондове и поради това застрахованите не са защитени от тези фондове.

 

 

За връзки с медиите:


Милена Михайлова

Арденси Консултинг

Бул. Ген. Е. Тотлебен №53-55, София

Тел.:           + 359 2 958 23 19

Мобилен: + 359 888 219 707

Е-mail:          m.mihailova@ardencyconsulting.com 

 

Ивайло Борисов
Управляващ директор
Тел: +359 2 805 71 58
Моб: +359 887 40 83 86
i.borisov@ardencyconsulting.com
 
Copyright ©2012 Ardency Consulting. All rights reserved.